Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang,

Alkisah ilham datang ketika sedang meeting tadi, Otak berdenyut maka terhasillah suatu nukilan dari hati….insyaAllah,

Hmmm….

Kadang2 tu,

Kita boleh je smbung study time azan berkumandang,

Kadang2 tu,

leh je leka ngan game time azan

kadang2 tu

discussion group smpai org dh tamt solat

kadang2 tu

Kita leh je ‘taksengaja’ kutuk org lain,

Kadang2 tu,

kita leh je ngumpat kwn2 sndiri

kadang2 tu,

kita per’kena’ kwn2 kita

Haih….

kadang2 tu

susah sngat kita nk bersyukur,

kadang2 tu,

org bagi makan pun kita komplain x sedap,

kadang2 tu,

Cam tk igt pun pasal brothers di palestin

kadang2 tu,

nk hidup asal kita senang je

kadang2 tu,

nk syurga cam sahabat tp amal jauh sekali..

kadang2 tu,

diri tu rs cam dah hebat sgt…

Aduhai..

Kadang2 tu

berkira sangat dengan masa untuk beribadah

kadang2 tu,

ada je alasan kita bg time naqib panggil usrah,

kadang2 tu,

leh je kita tidur balik lpas ikhwah kejut subuh,

kadang2 tu,

Baca quran lebey skit pun mengeluh,

BANyAkNya KadAng2….

Tapi kan…

Camne kalo kadang2,

Allah palingkan nikmt dr kita

Camne kalo kadang2,

Allah tarik petunjuk dari hati kita,

Camne kalo kadang2,

Allah tarik kesenangan kita

Camne kalo kadang2,

Allah tak bg keberkatan pd usaha kita,

Huuuu…

Skit je ‘camne kalo kadang2’,

tapi skit pun kita taknk ‘camne kalo kadang2’ tu terjadi.

Sedangkan banyak ‘Kadang2 tu’ yg kita buat…

MasyaAllah…

kan best kalo takde langsung ‘kadang-kadang’

Advertisements